Middle school pupils AAron Ontiveroz/The Denver Post via Getty Images

Netwerkoplossingen voor onderwijshervorming

WASHINGTON, DC – Er zijn over de hele wereld ongeveer 250 miljoen kinderen die niet in de positie verkeren om naar school te gaan, en velen die wel toegang tot een klaslokaal hebben krijgen daar niet de benodigde vaardigheden om te slagen in het leven onderwezen. En ondanks een groeiende consensus over de systematische natuur van de uitdagingen die het onderwijs treffen is er veel minder overeenstemming over hoe deze systematische uitdagingen tegemoet te treden. Toch lijkt 2018 voor de mondiale inspanningen om de toegang tot onderwijs en de kwaliteit ervan te verbeteren een veelbelovend jaar te worden.

Een van de redenen hiervoor is de opkomst van zogenaamde peer-actienetwerken, die wereldwijd kennisdeling faciliteren en lokaal continue verbetering aanmoedigen. Dit soort netwerken kunnen wanneer goed georganiseerd deels een oplossing bieden voor de systematische uitdagingen van het onderwijs.

Er bestaan talloze peer-groepen die sommige van de grootste problemen van onze planeet aanpakken, maar twee daarvan die geassocieerd zijn met onze organisaties zijn het hier waard om uit te liichten. De eerste is het Joint Learning Network for Universal Health Coverage (JLN), een gemeenschap van praktijkmensen en beleidsmakers uit dertig landen ondersteund door Results for Development en andere ontwikkelingspartners. De andere is het Global Cities Education Network (GCEN) van de Asia Society, dat verbeteringen in urbane onderwijssystemen in Noord-Amerika en Azië faciliteert.

https://prosyn.org/cORi1i7nl