A student shows a combo pictures of three dictators, Austrian born Hitler, Castro and Stalin with Viktor Orban Attila Kisbenedek/Getty Images

De mislukte leugencampagne van de Hongaarse regering

NEW YORK – In oktober heeft de Hongaarse regering vragenlijsten gestuurd naar alle vier miljoen huishoudens in het land, waarin de mensen om hun mening werd gevraagd over zeven stellingen die mijn vermeende plan beschrijven om Europa, en Hongarije in het bijzonder, te overspoelen met islamitische migranten en vluchtelingen. De regering deed zeven beweringen over wat zij het “Soros Plan” noemt. Ik heb ze één voor één weersproken op grond van mijn gepubliceerde uitspraken, of het ontbreken van gepubliceerde uitspraken die deze beweringen zouden ondersteunen.

Nu heeft de regering de zogenaamde resultaten vrijgegeven van haar “volksraadpleging” over mijn ingebeelde plan, claimend dat deze oefening een ongekend succes was. Ik laat het aan het Hongaarse publiek over om te beoordelen of en in welke mate het aantal van 2.301.463 deelnemers (op een bevolking van 9,8 miljoen) opgeblazen was. Het moet mogelijk zijn de lijst te inspecteren van degenen die deelnamen en te controleren of zij daadwerkelijk hebben deelgenomen. In plaats daarvan wil ik me concentreren op de inhoud van de campagne.

De volksraadpleging en de vrijgave van de resultaten zijn de jongste elementen van een massale, aanhoudende propagandacampagne, gefinancierd door de Hongaarse belastingbetaler, ten faveure van een diepgaand corrupte regering die probeert de aandacht af te leiden van haar falen om de rechtmatige aspiraties van de Hongaren in vervulling te laten gaan, met name op het gebied van het onderwijs en de gezondheidszorg. De campagne is deze zomer begonnen door pleinen te overspoelen met posters met een close-up van mijn grijnzende gezicht met de woorden “Laat Soros niet het laatst lachen.”

https://prosyn.org/k8ilPrqnl