mcnamee1

Sociale media junkies en dealers

NEW YORK – We waren gewaarschuwd. Durfkapitalist en oprichter van Netscape Marc Andreessen schreef in 2011 een veelgelezen essay met de titel: ‘Why Software is Eating the World.’ Maar we namen Andreessen niet serieus; we dachten dat dit slechts een metafoor was. Inmiddels is onze uitdaging de wereld uit de klauwen van internetplatform monopolies te redden.

Ik was altijd techno-optimist. Gedurende een carrière van 35 jaar in het investeren in de besten en meest getalenteerden van Silicon Valley, heb ik het geluk gehad om onderdeel te zijn van de opkomst van de personal computer, mobiele communicatie, internet, en sociale netwerken. Onder de hoogtepunten van mijn carrière zijn vroege investeringen in Google en Amazon, en mijn mentorschap van Mark Zuckerberg van 2006 tot 2010.

Elke golf nieuwe technologie vergrootte de productiviteit en toegang tot kennis. Elk nieuw platform was nog gemakkelijker te gebruiken en nog handiger. De technologie dreef mondialisering en economische groei aan. Tientallen jaren lang maakte het de wereld een betere plek om te leven. En we namen aan dat dit altijd zo zou blijven.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/fJfXtDxnl