Polluting power station Robert Nickelsberg/Getty Images

Het belasten van koolstof komt op gang

BONN – De orkanen die het Caraïbisch gebied, Texas, en Florida dit jaar teisterden hebben snelwegen overstroomd, huizen en bedrijven verwoest, en vele levens gekost. Het wassende water heeft zich inmiddels teruggetrokken, maar de beelden van chaos zijn in ons collectieve geheugen gegrift. Het herstel zal jaren en wellicht decennia duren en miljarden dollars kosten.

Deskundigen zeggen dat opwarmende oceanen er voor zorgen dat orkanen krachtiger worden, en verdere gevolgen van antropogene klimaatverandering – van ernstige droogte in de Hoorn van Afrika tot extreme overstromingen in Azië – laten miljoenen zonder voedsel en onderdak. Maar alhoewel het verband tussen het verbranden van fossiele brandstoffen en dodelijk weer al jaren onweerlegbaarder wordt hebben beleidsmakers waarschuwingen vaak voor lief genomen.

Dit is snel aan het veranderen. Op dit moment ondernemen landen, burgers, en een groeiend aantal bedrijven over de hele wereld eindelijk actie. Deze maand zijn duizenden mensen bijeengekomen voor de klimaatconferentie in Bonn om de wereldwijde ambitie in het gevecht tegen klimaatverandering op te krikken. Als gevolg van het succesvolle klimaatakkoord van Parijs twee jaar geleden zijn de verwachtingen voor verdere vooruitgang en een vruchtbare samenwerking hooggespannen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/TKsG4rR/nl;

Handpicked to read next