EU Security Andreas Solaro/Getty Images

Een strategie om Europa te verenigen en te beschermen

BRUSSEL – Het doel en zelfs de overleving van de Europese Unie staan als nooit tevoren ter discussie. En toch hebben de Europese burgers en de wereld een sterke EU nu harder nodig dan vroeger.

De afgelopen jaren is de bredere Europese regio minder stabiel en onveiliger geworden. Bovendien worden de levens van alle Europese burgers rechtstreeks geraakt door de crises binnen en buiten de grenzen van de EU.

In uitdagende tijden als deze moet een sterke EU er één zijn die strategisch denkt, een visie deelt en samen optreedt. In de nasleep van het besluit van Groot-Brittannië om de EU te verlaten zullen wij Europeanen opnieuw moeten nadenken over hoe onze Unie werkt; maar we weten heel goed waarvóór we moeten werken. We weten wat onze principes, belangen en prioriteiten zijn. Dit is geen tijd voor politieke onzekerheid. De EU heeft een strategie nodig die een gedeelde visie paart aan gemeenschappelijke actie.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/FDArEB9/nl;