Klimaatverandering aan de basis

OUAGADOUGOU – Burkina Faso ligt in het centrum van de Sahel, wat betekent dat het een van ’s werelds kwetsbaarste landen is als het om klimaatverandering gaat. De boeren weten er misschien weinig over de fysieke oorzaken van de opwarming van de aarde, maar ze kennen wel de gevolgen; niet in het minst de grote variatie in regenval, van droogte tot overstromingen, die leidt tot misoogsten, de erosie van weilanden en voedselcrises.

Als resultaat hiervan wint het concept van duurzame landbouw al jaren terrein, zowel internationaal als in Burkina Faso. Het begrip komt aan bod in het politieke debat en is een sleutelbenadering geworden van de mondiale landbouwontwikkeling. Duurzaamheid is nu zelfs een drijvende kracht geworden in de landbouw, en net zo belangrijk als productiviteit dat was in de vorige decennia.

Het concept duurzame landbouw is onlosmakelijk verbonden aan dat van duurzame ontwikkeling, voor het eerst omschreven in 1987 als een model voor economische groei ‘dat tegemoetkomt aan de behoeftes van het heden, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om aan hun eigen behoeftes te voldoen in gevaar te brengen’.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/thtlcRf/nl;