Israel flag Nir Alon/ZumaPress

Een gele ster voor de Joodse staat?

PARIJS – De wereld is onlangs getuige geweest van een snelle opeenvolging van pogingen om Israel te delegitimeren. Eerder deze maand heeft de CEO van het Franse telecombedrijf Orange op een persconferentie in Caïro verklaard dat het zijn wens is afscheid te nemen van een Amerikaanse partner die te nauwe banden met Israel onderhoudt. In mei probeerden Palestijnen de Israëlische voetbalfederatie uit de FIFA te laten zetten. En de Britse National Union of Students heeft onlangs een resolutie aangenomen waarin boycots en sancties tegen Israel werden gesteund.

Intussen wint een campagne om Israëlische producten te weren aan kracht in de Verenigde Staten en Europa. En dan zijn er nog de vele artiesten die – in de voetsporen van Brian Eno, Elvis Costello, Vanessa Paradis, Roger Waters en anderen – zich hardop afvragen of ze wel moeten optreden in het “bezette Palestina.”

Geen van deze ontwikkelingen is op zichzelf van groot belang. Maar samen scheppen ze een klimaat – en vormen ze wellicht een waterscheiding.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/2oG9disnl