Farmland with plastic soil cover Yong Wang/ZumaPress

Red onze bodem

BERLIJN – De Verenigde Naties hebben 2015 uitgeroepen tot het International Jaar van de Bodem, en van 19 tot 23 april is het dit jaar Wereldbodemweek. Dit soort evenementen krijgen, ook al zijn ze niet bepaald sexy, lang niet de aandacht die ze verdienen.

Intacte bodems zijn een onvervangbare hulpbron van onschatbare waarde, een die talloze functies heeft in het bereiken van de belangrijkste ontwikkelings- en milieudoelen van de internationale gemeenschap. En ze hebben nu een urgente behoefte aan bescherming.

Gezonde bodems zijn van levensbelang voor de menselijke voeding en het gevecht tegen honger. We vertrouwen niet alleen op ze voor voedselproductie, maar ook om nieuw drinkwater te creëren. Ze helpen het klimaat van de aarde te reguleren en slaan meer koolstof op dan alle bossen ter wereld bij elkaar (alleen de oceanen houden nog meer koolstof vast), en zijn essentieel in het behouden van biodiversiteit: een handvol vruchtbare aarde bevat meer micro-organismen dan er mensen op de wereld zijn. Twee derde van de soorten op de wereld leven onder de grond.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/SAzINwY/nl;