Adam Berry/Getty Images

Het trainen van de toekomstige gezondheidszorgprofessionals in het Midden-Oosten

BOSTON – De volksgezondheidsproblematiek in het Midden-Oosten is enorm, vooral als je rekening houdt met de veranderende bevolkingssamenstelling van de regio, die veel vluchtelingen en gastarbeiders telt. Alleen de vluchtelingenbevolking al bestaat nu uit miljoenen mensen en trekt een zware wissel op de gezondheidszorgsystemen in Jordanië, Libanon en Turkije, bijna tot op het breekpunt.

De rijke landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC) vergissen zich als ze denken dat ze immuun zijn voor de volksgezondheidsproblemen van hun buurlanden. Hoewel de GCC-landen grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van de hygiène en de zorg voor moeder en kind, vormen ze het mondiale epicentrum van chronische, niet-overdraagbare ziekten – zoals obesitas, diabetes, hartziekten, en steeds vaker ook kanker – die het gevolg zijn van een verkeerde levensstijl en dieet.

Erger nog, de nationale gezondheidszorgsystemen van de GCC-landen hebben een tekort aan lokale artsen en getrainde professionals die in de lokale gezondheidsdienstverlening werken. Dit leidt tot een hoog personeelsverloop als gevolg van overwerk, en tot een grotere behoefte aan buitenlandse gezondheidszorgwerkers om de opengevallen plekken op te vullen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/iwK8UOv/nl;