Electric car charging Sergei Fadeichev/Getty Images

Naar een wereld zonder uitlaten

SAN JOSÉ – Het efficiënte vervoer van mensen is voor elke maatschappij van levensbelang. Wanneer transportnetwerken goed functioneren drijven ze economische ontwikkeling aan en brengen mensen letterlijk samen. Maar in vele delen van de wereld is mobiliteit een kwestie van leven of dood; smerig, onveilig, en chaotisch. Vervuiling en files door trucks, bussen, en auto’s zijn voor miljoenen mensen dagelijkse risico’s, en vooral in opkomende landen.

Gelukkig zijn er grote veranderingen op til qua hoe mensen zich bewegen. Voor de eerste keer sinds midden negentiende eeuw, toen de verbrandingsmotor werd uitgevonden, is zijn verscheiden in zicht. Autoproducenten hebben plannen aangekondigd voor grote aantallen elektrische modellen, en politici in verschillende Europese landen hebben een uiterste datum voor benzine- en dieselauto’s gesteld, en leiders in India en China zijn hetzelfde van plan.

Bedrijven over de hele wereld doen moedige voorspellingen dat elektrische mobiliteit de toekomst van het transport is. Zelfs de degenen die het meest te verliezen hebben bij een verschuiving weg van fossiele brandstoffen begrijpen dat Electric Vehicles (EV’s) onontkoombaar zijn. In juli gaf zelfs Ben van Beurden, CEO van Shell, toe dat zijn volgende auto een elektrische zal zijn.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/lAjdoIi/nl;

Handpicked to read next