Een nieuwe richting voor de mondiale gezondheidszorg

NEW YORK – Het is niet moeilijk om vandaag de dag ontmoedigd te raken over de toestand van de internationale samenwerking, maar de mondiale gezondheidszorg blijft een terrein waarop de wereld de krachten heeft gebundeld om veel goede dingen te bewerkstelligen. De afgelopen twaalf jaar hebben internationale initiatieven ervoor gezorgd dat miljoenen konden worden behandeld voor HIV en AIDS, is de inenting van kinderen tegen allerlei ziekten uitgebreid en is er sprake geweest van een dramatische toename van de mondiale steun voor andere uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg, van malaria tot de gezondheid van moeders.

De internationale steun voor de mondiale gezondheidszorg is een investering in de toekomstige welvaart van de ontwikkelingslanden en het welzijn van hun volkeren. Het is ook een investering die de rijkste landen van de wereld zich goed kunnen veroorloven.

De Verenigde Staten geven bijvoorbeeld de grootste bijdrage aan de hulp voor de mondiale gezondheidszorg; toch bedroeg deze investering in 2013 slechts 0,23% van de totale Amerikaanse overheidsuitgaven. Het rendement hiervan is opmerkelijk. De kindersterfte is gekelderd. Miljoenen, die anders zouden zijn omgekomen door HIV en AIDS, zijn nog steeds in leven. Landen die afhankelijk waren van hulp kunnen steeds beter voor zichzelf zorgen – en zijn als gevolg daarvan betere handels- en strategische partners geworden.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/uKUa18s/nl;