Average USD market price across major bitcoin exchanges blockchain.info

Ook cryptocurrencies zullen uiteindelijk aan toezicht worden onderworpen

CAMBRIDGE – Is de cryptocurrency Bitcoin de grootste zeepbel in de wereld vandaag, of juist een prima belegging in de cutting edge van de financiële technologie van de nieuwe tijd? Mijn voorgevoel is dat de onderliggende technologie op de lange termijn zal bloeien, maar dat de Bitcoin-koers zal instorten.

Als u het Bitcoin-verhaal niet heeft gevolgd: de koers is de afgelopen twaalf maanden met 600% gestegen, en de afgelopen 24 maanden zelfs met 1600%. Tegen een koers van $4200 (een week geleden) vertegenwoordigt één enkele eenheid van de virtuele munt nu ruim drie maal de waarde van een ounce goud. Sommige Bitcoin-evangelisten denken dat de koers de komende paar jaar nog veel verder zal stijgen.

Wat er van nu af aan zal gebeuren hangt af van de vraag hoe regeringen zullen reageren. Zullen zij anonieme betalingssystemen tolereren die belastingontduiking en misdaad faciliteren? Zullen zij hun eigen digitale munten in het leven roepen? Nóg een belangrijke vraag is hoe succesvol de talloze “alt-coin”-concurrenten van Bitcoin zullen zijn bij het penetreren van de markt.

https://prosyn.org/1l4Bi3Enl