The Hwansong-15 missile which is capable of reaching all parts of the US KCNA/Getty Images

Hoe moeten we de Noord-Koreaanse dreiging inschatten?

BEIJING – Noord-Korea heeft onlangs zijn ballistische raket Hwasong-15 getest, die tijdens zijn vlucht van 53 minuten een hoogte bereikte van 4.475 kilometer. Als er gebruik zou worden gemaakt van een plattere baan zou dat het regime van Kim Jong-un in staat kunnen stellen de oostkust van de Verenigde Staten te treffen. Hoewel Noord-Korea nog niet heeft aangetoond een raket in de dampkring te kunnen laten terugkeren zonder dat hij verbrandt, heeft het land aangetoond te beschikken over nucleaire slagkracht en een complete kernmacht te zijn geworden.

Net als vroegere Amerikaanse presidenten heeft Donald Trump gezegd deze stand van zaken niet te zullen tolereren. Dus wat nu?

Voordat we ons tot het beleid wenden is het belangrijk diverse mythes te ontkrachten die een heldere analyse in de weg staan. In de eerste plaats mag Kim dan een kwaadaardige dictator zijn, hij is niet gek of suïcidaal. Tot nu toe is hij de VS te slim af geweest in dit spel met hoge inzet, maar hij begrijpt dat een kernoorlog met de VS het einde zal betekenen van het regime dat hij overeind probeert te houden.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/RyPxEnCnl