Mofokeng1_Jonathan Torgovnik for The Hewlett Foundation_Reportage by Getty Images Jonathan Torgovnik for The Hewlett Foundation/Reportage by Getty Images

Beëindig de wereldwijde oorlog van Amerika tegen reproductieve vrijheid

JOHANNESBURG – Mijn land gaf abortus meer dan twintig jaar geleden vrij, maar op 23 januari 2017 nam president Donald Trump in wezen mijn recht om het woord zelfs maar op te schrijven af.

Ik heb als arts in Zuid-Afrika meer dan tien jaar abortusdiensten aangeboden. Als onderdeel van mijn werk redigeer ik vaak onderwijsmateriaal voor een ngo die aan hiv-preventie doet. Voor jonge Zuid-Afrikaanse vrouwen bieden deze teksten levensreddende informatie over kwesties die zijn gerelateerd aan seksuele en reproductieve gezondheid – waaronder anticonceptie, seksueel geweld, en de progressieve abortuswetten van ons land.

Maar twee dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2016 en meer dan twee maanden voor de inauguratie van Trump stopte de ngo waar ik voor werkte met de distributie van een gids voor reproductieve gezondheid omdat deze informatie bevatte over het Zuid-Afrikaanse constitutioneel verankerde recht op abortus. Deze gids is sindsdien herdrukt, waarbij alle referenties aan abortus verwijderd zijn.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/YRRGqh5nl