hoyer8_LUDOVIC MARINPOOLAFP via Getty Images_eu au LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images

Het verdiepen van het partnerschap tussen de EU en Afrika

BRUSSEL – Afrika telt ruim een miljard inwoners, en heeft de jongste en snelst groeiende middenklasse ter wereld. Met een mediane leeftijd die 14 jaar lager ligt dan die van enig ander continent, staat Afrika op de drempel van een ingrijpende politieke, economische en sociale transformatie. Elk jaar betreden ongeveer twintig miljoen werkzoekenden de arbeidsmarkt in Afrika bezuiden de Sahara. Als deze jongeren in de economie kunnen worden geïntegreerd, kunnen zij een beslissende bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van de regio.

Om Afrika te helpen dit demografische dividend te verwezenlijken, moeten financiële instellingen en ontwikkelingsbanken investeren in de komende transformatie. Dit betekent zowel het stimuleren van de particuliere sector – de motor van het scheppen van werkgelegenheid – als het veranderen van de manier waarop wij zelf werken.

Op alle gebieden van de economische ontwikkeling is investeren in de toekomst van Afrika een win-winsituatie, omdat veel van de grootste uitdagingen voor het continent in feite mondiale problemen zijn die ons allemaal zullen treffen. COVID-19 heeft dit overduidelijk gemaakt door een waarschuwing te geven voor wat ons in een tijdperk van klimaatverandering te wachten staat. Als Europa de ergste gevolgen van de opwarming van de aarde wil vermijden, moet het met landen overal ter wereld samenwerken om hen te helpen duurzaamheid en klimaatbestendigheid te bereiken.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/0fCP2isnl