nanavatty1_Naveen SharmaSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_indiaacunit Naveen Sharma/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Hvordan kjøle ned de varmeste byene

WASHINGTON, DC – Ekstrem varme er nå et hett tema. Årets overskrifter har vært like nådeløse som temperaturene: «Hetebølge-rekord i Spania», «Voldsom hetebølge i Sør-Asia», «Hete-rekord i Texas», «Kan man i det hele tatt si at dødelig hete er ‘ekstremt’ lenger?»

Nyhetsdekningen rundt om i verden har rettet oppmerksomheten mot en utfordring som bare vil blir større og større og som vi må ta på alvor. Det er ingen andre steder det er mer påtvingende å iverksette kjøletiltak enn i byene der gater, bygninger, næringsvirksomhet og kjøretøy kan bidra til å øke temperaturen med katastrofale fire grader celsius innen utgangen av dette århundret. Og de som er utsatt for den største faren er verdens fattigste.

Vi er i ferd med å finne frem til løsninger, men dette arbeidet må skje raskere enn det vi har sett til nå. Under fjorårets klimakonferanse i regi av FN (COP26), publiserte Cool Coalition en omfattende håndbok om bærekraftig nedkjøling av urbane områder. (Cool Coalition er et partnerskap mellom 120 organisasjoner ledet av FNs miljøprogram og som inkluderer miljøorganisasjonen RMI.)

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/r60yWyHnb