Sunset.

Klimaatfinancieringsbeloften moeten worden nagekomen

LONDEN – In 2009 hebben de rijkste landen van de wereld beloofd tegen 2020 $100 mrd per jaar vrij te maken om de arme landen te helpen de klimaatverandering aan te pakken. Sindsdien wordt die belofte gezien als een belangrijke proef op de som als het gaat om de vastberadenheid van de ontwikkelde landen om hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Het halen van die doelstelling van $100 mrd is belangrijk. Arme landen moeten geloven dat rijke landen hun beloften zullen nakomen. Anders kunnen de vooruitzichten voor een effectieve internationale overeenkomst op de VN-conferentie over Klimaatverandering in Parijs in november en december in gevaar komen.

Gelukkig zijn er bemoedigende signalen dat de belofte zal worden nagekomen. Maar er zijn nog grotere financiële stromen nodig, vooral vanuit de particuliere sector. Volgens de OESO en het Climate Policy Initiative (Klimaatveranderingsinitiatief) hebben de ontwikkelde landen in 2013 gezamenlijk $52,2 mrd gemobiliseerd, en in 2014 $61,8 mrd, om arme landen te helpen hun broeikasemissies terug te dringen en veerkracht op te bouwen tegen de gevolgen van de klimaatverandering die niet langer vermeden kunnen worden.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/Wi3XNCB/nl;