Homeless child rain Dhaka NurPhoto

De volgende golf migranten

MANILLA – Stel je eens voor dat je boer bent. Je gewassen drogen uit terwijl weerpatronen wisselvalliger worden, het water uit je bron is te zout om te drinken, en de rijst op de markt is te duur om te kopen. Dus je verlaat je huis op zoek naar een beter leven.

Miljoenen mensen in kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld hoeven zich zo een scenario niet voor te stellen; het overkomt ze op dit moment, nu een steeds onvoorspelbaarder klimaat zijn tol eist. En hun aantallen zullen waarschijnlijk explosief blijven stijgen terwijl de effecten van klimaatverandering intensiveren.

Maar de wereld is zelfs nog minder voorbereid op deze toekomstige klimaatmigranten dan Europa is voor de huidige golf mensen die uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika vlucht. De meeste klimaatmigranten zullen binnen de grenzen van hun eigen land herplaatst worden, maar anderen zullen geen andere keus hebben dan een toevluchtsoord in het buitenland te zoeken. Als de zeespiegel met meer dan een meter stijgt zullen hele bevolkingen van atollen in de Stille Oceaan en eilanden op koraalriffen moeten verhuizen.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/MDyWmBdnl