morsy1_Michael CandeloriNurPhoto via Getty Images_africa youth work Michael Candelori/NurPhoto via Getty Images

We moeten investeren in het Afrikaanse onderwijs

ABIDJAN – Terwijl een groot deel van de wereld worstelt met de snelle vergrijzing van de bevolking, ervaart Afrika precies het omgekeerde. Nu 60% van de bevolking van het continent nog geen 25 jaar oud is, moeten Afrikaanse leiders er niet alleen voor zorgen dat er een toereikend aantal kwaliteitsbanen voorhanden is, maar ook dat jongeren het onderwijs en de training krijgen die nodig zijn om deze posities te vullen. En voor dit laatstgenoemde is veel actie vereist.

Mismatches tussen beschikbare banen en de vaardigheden en kwalificaties van de beroepsbevolking zijn wijdverbreid in Afrika. Volgens een recent onderzoek van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank in tien landen – Benin, de Republiek Congo, Egypte, Liberia, Madagascar, Malawi, Tanzania, Togo, Oeganda en Zambia – is het grootste deel van de jonge Afrikanen niet goed genoeg opgeleid voor hun banen, en ontbeert bijna een derde de noodzakelijke vaardigheden. Bovendien zijn jongeren die té bekwaam zijn en té goed zijn opgeleid voor hun huidige posities onderbetaald en gefrustreerd door hun beperkte carrièremogelijkheden en teloor gegane of afnemende talenten.

Niet goed genoeg opgeleide jongeren genieten weliswaar een loonpremie, maar dat gaat ten koste van hun arbeidsvreugde. Degenen met te weinig vaardigheden lijden onder de druk om aan de eisen van hun baan te voldoen, en leven met de voortdurende angst om die baan te verliezen. Uiteindelijk ervaren deze jongeren blijvende schade aan hun economische omstandigheden en vooruitzichten. Zij aanvaarden uit wanhoop banen die niet geschikt voor ze zijn in plaats van werkloos te wachten op geschiktere posities die misschien wel nooit komen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/h5UCoYEnl