Two women Robert Nickelsberg/Getty Images

We moeten ervoor zorgen dat “vrouwenarbeid” telt

ISTANBOEL – De komende maanden zullen de 12.000 werknemers van Apple's hoofdkantoor in het Californische Cupertino hun verhuizing voltooien naar een extravagante nieuwe campus. In het “ruimteschip,” dat 2,8 miljoen vierkante voet meet, bevinden zich onder meer een yogastudio van twee verdiepingen, renbanen, en zelfs revolutionaire pizzadozen waardoor je pizzapunten bros en knapperig blijven. Kinderopvang is er echter niet.

In het negeren van het belang van kinderopvang voor werkende ouders is Apple bepaald niet de enige. En deze tekortkoming trekt een zware wissel op het vermogen van ouders om hun economisch potentieel te verwezenlijken, waarvan vrouwen het meest de dupe zijn.

Wereldwijd verrichten vrouwen tweemaal zoveel onbetaald werk in het huishouden en de zorg – inclusief de opvoeding van kinderen, de zorg voor zieke of oudere familieleden, en het beheren van het huishouden – als mannen. In Mexico, India en Turkije verrichten vrouwen driemaal zoveel werk in de zorg als mannen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/CpScaUX/nl;

Handpicked to read next