rodriguez2_Donald MiralleGetty Images_fishoceansun Donald Miralle/Getty Images

Naar een wereldwijd akkoord voor biodiversiteit

SAN JOSE – Regeringen van over de hele wereld bereiden zich voor op de 15th Conference of Parties (COP15) to the Convention on Biological Diversity (CBD) in Kunming, China. Dit is geen normale bijeenkomst; het doel zal zijn om een nieuw beleidskader voor biodiversiteit te scheppen dat voor alle lidstaten werken zal.

Alhoewel de CBD de Aichi Biodiversiteitsdoelen al in 2010 aannam is de internationale gemeenschap totaal onmachtig gebleken deze te bereiken. Sommige landen die over grote arealen aan regenwoud beschikken besteden tot honderdmaal meer aan subsidies die ontbossing veroorzaken dan aan hulp om dit te voorkomen, en het mondiale plaatje kan er op andere breedtegraden nog zelfs slechter uitzien.

Het volgende decennium zal aantonen dat we de vernietiging van de natuur niet langer kunnen blijven zien als 'business as usual'. We naderen op hoge snelheid omslagpunten qua milieu en klimaat die catastrofale feedbackloops kunnen ontketenen, die ervoor zorgen dat klimaatverandering onmogelijk meer om te draaien is. Een belangrijk rapport door het Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services van eerder dit jaar laat zien dat onze huidige activiteiten de komende decennia kunnen leiden tot het uitsterven van tot een miljoen soorten.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/LNZzPIEnl