netgear servers Grant Hutchinson/Flickr

De digitale Ontwikkelingskloof

STOCKHOLM – Op 25 september zullen wereldleiders in New York bijeenkomen om de nieuwe Sustainable Development Goals aan te nemen. De SDG’s, die 17 doelen en 169 hieraan gerelateerde doelstellingen omvatten, zijn resultaat van intensieve politieke onderhandelingen en zullen de komende 15 jaar criterium zijn voor het overkoepelende doel van de internationale gemeenschap om ‘armoede overal en in al zijn vormen uit te roeien.’

De SDG’s zijn nobel en absoluut ambitieus. En toch zijn ze, in een tijdsgewricht van diepgaande wetenschappelijke en technologische veranderingen, opvallend conventioneel. Informatietechnologie – de bepalende sociale en economische ontwikkeling van deze eeuw – wordt slechts kort vermeld (in een van de nevendoelstellingen). Nergens in het document wordt er ook maar gehint op de revolutionaire rol die de ontluikende explosie van connectiviteit, informatie, en data zou kunnen spelen in het beëindigen van de armoede.

Er is geen twijfel mogelijk over de impact die informatietechnologie zal hebben op de economische groei. Overheden, politici, en internationale organisaties moeten het potentieel van het internet kanaliseren om de mondiale en individuele ontwikkeling te dienen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/4tnxIVx/nl;