A trader wearing a 'Dow 25,000' hat Drew Angerer/Getty Images

Waarom de Amerikaanse beurskoersen zo hoog zijn

NEW HAVEN – Het niveau van de beurskoersen verschilt enorm van land tot land. En op dit moment zijn die van de Verenigde Staten de hoogste ter wereld. Wat iedereen wil weten is waarom – en of het huidige niveau van de Amerikaanse beurskoersen gerechtvaardigd is.

We kunnen een eenvoudig intuïtief idee krijgen van de verschillen tussen landen door naar de koers-winstverhoudingen te kijken. Ik ben al heel lang een pleitbezorger van de voor de conjunctuur aangepaste koers-winstverhouding (CAPE) die John Campbell (nu verbonden aan de Harvard Universiteit) en ik 30 jaar geleden hebben ontwikkeld.

Deze CAPE is de echte (voor de inflatie aangepaste) koers van een aandeel, gedeeld door een tienjarig gemiddelde van de reële koers per aandeel. Barclays Bank in Londen verzamelt de CAPE-cijfers voor 26 landen (ik ben consultant voor Barclays voor de producten van die bank die met CAPE te maken hebben). Sinds 29 december is de CAPE in de VS de hoogste.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/dvCHqgb/nl;

Handpicked to read next