Free wifi at library search for employment Andy Cross/Getty Images

Economische welvaart in het digitale tijdperk

SAN JOSE – Over de hele wereld roepen mensen om verandering. Recente electorale uitkomsten – waarvan waarschijnlijk de meeste opmerkelijke de stem voor Brexit in Groot-Brittannië en de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten – hebben een groeiende economische onzekerheid onderstreept. In deze ambiance is het imperatief dat leiders een heldere visie voor inclusieve economische groei articuleren en waarmaken, één die niet alleen het belasting- en handelsbeleid behelst – de focus van veel van de huidige debatten – maar ook digitalisering.

Digitalisering – die de komende tien jaar een potentiele economische waarde van 19 biljoen dollar vertegenwoordigt – heeft de macht om landen de groei van hun bbp, het scheppen van banen, en innovatie een impuls te laten geven. De diepgaande impact die digitalisering kan hebben op landen die deze omarmen als centrale aandrijfkracht van hun economische strategieën is al zichtbaar.

In India bijvoorbeeld implementeert premier Narendra Modi een strategie die India transformeert in een technologische motor die de weg voor een digitale toekomst bereidt. In Frankrijk heeft de regering geïnvesteerd in een uitgebreid nationaal digitaal plan waarvan verwacht wordt dat het de komende drie tot vijf jaar 1,1 miljoen banen zal scheppen en de komende tien jaar 101 miljard dollar zal bijdragen aan het bbp.

https://prosyn.org/Asnq3IVnl