GettyImages-1140832884 Getty Images

Wees niet bang voor de scooter

TEL AVIV – Elektrische fietsen en scooters krijgen veel kritiek. Zorgen over verkeersongevallen, geterroriseerde voetgangers en stedelijke wetteloosheid hebben ertoe geleid dat een groeiend koor van politici en media-commentatoren tot de conclusie zijn gekomen dat de technologie zonder meer verboden moet worden. Maar deze critici gaan voorbij aan waar het werkelijk om gaat. Kleine, draagbare, elektrische transportmogelijkheden zijn een geweldige kans om de broeikasgasemissies terug te dringen, verkeersopstoppingen te vermijden en menselijke frustraties te verlichten.

Een scooter die gemiddeld 16 kilometer per dag aflegt produceert 3500 gram minder koolstofdioxide dan een auto die zelfde afstand overbrugt. Als 10.000 mensen van auto's op scooters zouden overstappen, zou hun gezamenlijke CO2-uitstoot met 35 ton per dag afnemen; als vijf miljoen mensen dat zouden doen, zouden ze slechts 370 ton per dag produceren, ofwel slechts 2% van de uitstoot die door een gelijkwaardig aantal auto's wordt geproduceerd. Het probleem is uiteraard dat transportmanagers en de politici die hun budgetten bepalen nog niet de beleids- en infrastructuuraanpassingen hebben bewerkstelligd om een dergelijke transportrevolutie mogelijk te maken.

Voor lessen over de maximalisering van de voordelen van deze technologie, zonder de verkeersveiligheid in gevaar te brengen, kunnen ze in Tel Aviv terecht, dat nu ruim 5000 elektrische huurscooters herbergt. Om de transport- en politiedepartementen van de stad te helpen het beste beleid te formuleren voor het in goede banen leiden hiervan, zijn mijn studenten en ik in de gebruiksgegevens gedoken.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/OsJzcHVnl