teen pregnancy Philippines Jonas Gratzer/LightRocket via Getty Images

We moeten zorgen dat kinderen geen kinderen krijgen

GEORGETOWN, GUYANA – Mijn land wordt overspoeld door tienerzwangerschappen. In 2013 schatte het United Nations Population Fund dat Guyana het op een na hoogste percentage tienerzwangerschappen in Zuid-Amerika en de Caraïben had, waarbij 97 van iedere 1000 meisjes tussen de 15 en 19 een kind kregen. Vijf jaar later is er weinig veranderd.

Vandaag de dag is zo'n 42% van de Guyaanse jongeren seksueel actief, gebruikt 29% geen condoom als ze seks hebben, zegt slechts 15% op de hoogte te zijn van voorbehoedsmiddelen en heeft 56% van de seksueel actieve jongeren een seksueel overdraagbare infectie opgelopen. Bovendien heeft 12% van de Guyaanse meisjes seks vóór hun vijftiende, en zegt 62% een onvervulde behoefte aan contraceptie te hebben.

Als adolescenten geen condooms en andere voorbehoedmiddelen kunnen krijgen, neemt het percentage ongewenste zwangerschappen toe, lijden de gezondheidsresultaten daaronder, en zijn jongeren niet in staat hun volledige potentieel te verwezenlijken. Om deze trends te vermijden, en om ze te keren waar ze bestaan, moeten landen hun gezondheidszorgsystemen versterken en ervoor zorgen dat iedere tiener toegang heeft tot gezondheidszorgdiensten op het gebied van de seks en de voortplanting.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/GeyXfVenl