vaccination Shah Mahai/AFP/Getty Images

Op welke plekken moet vaccinatie nog bevorderd worden?

KARACHI/GANDHIDHAM-GUJARAT – Nu zich uitbraken van de mazelen in Europa en het Middenwesten van de Verenigde Staten voordoen, en studenten in de VS met hersenvliesontsteking besmet raken, doen zorgexperts iets wat ze anno 2017 nooit hadden verwacht te moeten doen: mensen in ontwikkelde landen eraan herinneren dat vaccinaties mensenlevens redden.

Wellicht zijn vaccins slachtoffer van hun eigen succes geworden: ze werken zo goed in het beschermen tegen bepaalde ziekten dat velen in het Westen zijn vergeten hoe vernietigend vermijdbare ziekten kunnen zijn. Met de recente uitbraken in de VS en Europa worden ouders er aan herinnerd dat het niet vaccineren van hun kinderen een dodelijke gok is.

Helaas hoeven ouders in veel andere delen van de wereld, vooral in Zuid-Azië, er niet aan herinnerd te worden dat immunisatie levens redt. Wat zij nodig hebben is toegang tot vaccins.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/WGoQ1OX/nl;

Handpicked to read next