British Columbia bcgov/Flickr

Verminder het aantal ontwikkelingsdoelen

ABUJA, NIGERIA – De komende vijftien jaar zal de internationale gemeenschap $2,5 bln besteden aan ontwikkeling, en nationale staten zullen daar nog eens talloze biljoenen aan toevoegen. In september komen de 193 landen van de wereld bijeen bij de Verenigde Naties in New York om overeenstemming te bereiken over een reeks mondiale doelen waaraan deze middelen zullen worden besteed. Nu er zo veel op het spel staat, is het van cruciaal belang dat we de verstandigste keuzes maken.

Omdat het alleen maar natuurlijk is dat politici beloven om alles te doen, staan de VN momenteel op het punt om het onmogelijke aantal van 169 doelen te overwegen. De voorgestelde doelen lopen uiteen van het ambitieuze (“het beëindigen van de AIDS-, tuberculose- en malaria-epidemieën”) tot het perifere (“het bevorderen van duurzaam toerisme”) en het onmogelijke (“het in 2030 bewerkstelligen van volledige en productieve werkgelegenheid voor alle vrouwen en mannen, inclusief jonge mensen en gehandicapten”).

Alles aan iedereen beloven is echter volslagen zinloos. In werkelijkheid betekent het hebben van 169 prioriteiten het stellen van geen enkele prioriteit.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/aLGQ6u0/nl;