meza1_MAYELA LOPEZAFP via Getty Images_costa rica MAYELA LOPEZAFP via Getty Images

De natuur kan niet wachten

SAN JOSÉ – Costa Rica viert dit jaar tweehonderd jaar onafhankelijkheid. Het is een gelegenheid om onze voorouders te eren en aan onze nakomelingen te denken, en we nodigen de wereld uit om dit met ons mee te vieren. Degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, zouden dat vieren moeten doen door het land en de oceanen van de aarde, de bron van al het leven, te beschermen.

Overheden, bedrijven, gemeenschappen en individuen moeten zich ertoe verbinden tegen 2030 ten minste 30 procent van het land en de oceanen van de planeet in stand te houden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat deze ʻ30x30ʼ-doelstelling het minimale niveau van natuurbehoud is dat nodig is om een catastrofaal verlies van natuur te voorkomen en de klimaatverandering een halt toe te roepen.

Maar 30x30 zal niet vanzelf gaan; er is tijd, aandacht en geld voor nodig. Economen schatten dat voor het bereiken van dit doel – door het behoud van ʼs werelds belangrijkste intacte wilde gebieden en het herstel van cruciale aangetaste habitats – nog geen derde nodig zou zijn van het bedrag dat regeringen uitgeven aan subsidies voor activiteiten die de natuur vernietigen. Het is bemoedigend dat negen grote filantropische organisaties onlangs 5 miljard dollar hebben toegezegd voor de 30x30 inspanning, de grootste donatie aan de natuur in de geschiedenis.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/7ngkC21nl