piccard3_Patrick Pleulpicture alliance via Getty Images_windturbines Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images

We moeten minder verspillen om meer te verdienen

LAUSANNE – Onze wereld is buitengewoon inefficiënt. We verspillen enorme hoeveelheden energie, water, grondstoffen en voedsel. We verspillen zelfs ons afval en de kostbare hulpbronnen die het bevat. We doen dit niet noodzakelijkerwijs omdat het ons aan ecologisch bewustzijn ontbreekt, maar eerder omdat de maatschappij waarin we leven is gebouwd op de mythe van oneindige hulpbronnen.

Het in stand houden van deze situatie van valse overvloed is moreel onaanvaardbaar als een groot deel van de wereldbevolking niet heeft wat een klein deel routinematig verspilt. Er zijn ook aanzienlijke financiële kosten aan verbonden, nu er technologieën bestaan om een einde te maken aan deze verspilling.

Hoewel sommigen ʻdegrowthʼ (het terugdringen van de groei) zien als een optie om de wereldwijde klimaatdoelstellingen en andere milieudoelstellingen te bereiken, is er veel meer te zeggen voor de invoering van technologieën die ons in staat stellen efficiënter te worden. Dat betekent dat oude vervuilende infrastructuur moet worden vervangen door schonere, moderne systemen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/kML1w06nl