Muslim woman smiling

Onderwijs als antigif tegen radicalisering

DUBAI – Geen bezoeker van het Midden-Oosten kan om de kloof heen die gaapt tussen de aspiraties op het gebied van onderwijs en ondernemingslust van de jongeren in de regio, en de harde werkelijkheid die zovelen van hen van een positieve toekomst berooft. In het Midden-Oosten is de helft van de jongeren tussen de 18 en 25 werkeloos of gedeeltelijk werkeloos.

Deze situatie wordt nog verergerd door de mondiale vluchtelingencrisis, waardoor dertig miljoen kinderen ontheemd zijn geraakt, alleen al zes miljoen uit Syrië. Weinigen van hen zullen waarschijnlijk naar huis kunnen terugkeren tijdens hun schooljaren. Het mag dus geen verrassing zijn dat de groepering die in de regio bekend staat als Daesh (de Islamitische Staat) gelooft onder deze bezitloze en ontevreden jongeren gemakkelijk nieuwe rekruten te kunnen werven.

Daesh-propagandisten misbruiken de sociale media op dezelfde manier als waarop hun extremistische voorgangers en tijdgenoten soms moskeeën hebben misbruikt – als een forum voor radicalisering. De groepering post consequent berichten die de mogelijkheid van het naast elkaar bestaan van de Islam en het Westen in twijfel trekken, en roept jonge mensen op tot de jihad.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/TVU6tXjnl