sustainable farming field fotografixx/Getty Images

Hoe we moeten eten om de wereld te redden

LONDEN – Er is geen land ter wereld dat niet worstelt met de ernstige gezondheids- en milieugevolgen van de eetgewoonten van zijn inwoners. Er moet een betere manier zijn om iedereen goed en duurzaam te voeden.

Zoals het er nu voor staat, krijgen 820 miljoen mensen wereldwijd onvoldoende voedsel, en consumeren nog veel meer mensen – dikwijls in dezelfde landen – ongezonde voedingsmiddelen die tot obesitas, hartziekten, diabetes en andere levensbeperkende kwalen leiden. De gezondheidsrisico's van slechte eetgewoonten overtreffen nu al de gecombineerde impact van alcohol, roken, onveilige seks en drugsmisbruik.

Op milieugebied is de mondiale voedselproductie de grootste oorzaak van de menselijke druk op de hulpbronnen van de planeet; 40% van het landoppervlak en 70% van het drinkwater wordt daarvoor gebruikt. De voedselproductie draagt ook substantieel bij aan de toename van de broeikasgasemissies, het verlies aan biodiversiteit, het verschijnsel van dode zones in de oceanen, en de ontbossing.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/tllsKCTnl