saxenian2_-Mohammed-Huwais_AFP_Getty-Images_vaccination-middle-east

Onafhankelijkheid qua immunisatie

WASHINGTON, DC – De eerste jaren van deze eeuw is de mondiale volksgezondheid onstuimig verbeterd. Internationale donoren – of het nou nationale regeringen zijn zoals de VS door middel van zijn PEPFAR-programma, of nieuwe internationale financieringsmechanismen zoals het Global Fund to Fight tegen AIDS, Tuberculosis, and Malaria, en Gavi, the Vaccine Alliance – hebben miljarden dollars geïnvesteerd in programma’s voor nationale ziektebestrijding en zorgsystemen en zo miljoenen mensen het leven gered.

Maar nu krijgen een aantal landen die hebben geprofiteerd van deze programma’s met een nieuwe uitdaging te maken: het vasthouden van de vooruitgang die ze hebben geboekt wanneer de externe hulp wordt ingetrokken. Uiteindelijk is het op basis van deze transitie dat de initiatieven van donoren – en de gezondheidshulp als geheel – zullen worden beoordeeld.

Neem Gavi, the Vaccine Alliance. Opgericht in 2000 door een partnerschap van grote donoren, internationale organisaties, en voorlopers uit de vaccin-industrie is het doel van Gavi om ’s werelds armste landen te helpen nieuwe levensreddende vaccins te introduceren en om hun immunisatieprogramma’s te verbeteren. Wanneer het jaarlijkse per capita inkomen van een land boven een bepaald niveau stijgt – momenteel is dat 1580 dollar – komt het niet meer in aanmerking voor steun van Gavi.

https://prosyn.org/8xrZgc3nl