Dieet en groei

KIGALI – Er is geen grotere hinderpaal voor de economische ontwikkeling van een land op de langere termijn dan ondervoeding van kinderen. Als een lichaam dat groeit niet genoeg essentiële vitaminen en bouwstoffen binnenkrijgt, zullen de schadelijke effecten nog tot laat in de volwassenheid voortduren.

In lageinkomenslanden bestaat het dieet voornamelijk uit zetmeel (zoals rijst) en groenten (zoals erwten), die zeer weinig eiwitten bevatten. Dus zelfs een kind met een volle maag hoeft niet noodzakelijkerwijs de juiste balans van goede voeding en vitamines te krijgen die noodzakelijk is voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling.

Dit eist een enorme tol. Ondervoede kinderen zijn vatbaarder voor ziekten. Volgens UNICEF lopen kinderen die lijden aan ernstige ondervoeding een 9,5 maal zo grote kans om aan diarree te overlijden en een 6,4 maal zo grote kans om aan longontsteking dood te gaan. Eén op de drie afwendbare sterfgevallen onder jonge kinderen in de hele wereld – en dat zijn er ieder jaar zo'n 2,5 miljoen – zijn het gevolg van ontoereikende voeding.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/XcYcKbJ/nl;