North Korea flag Fred Dufour/AFP/Getty Images

Donkere wolken boven Korea

BERLIJN – Decennia na het einde van de Koude Oorlog en de opdeling van Korea blijft het conflict op het Koreaanse schiereiland een van de gevaarlijkste en meest hardnekkige problemen van onze tijd. En vandaag is het gevaarlijker – en hardnekkiger – dan ooit.

Het Noord-Koreaanse regime is een overblijfsel uit de Koude Oorlog – een stalinistische dinosaurus die tot op de dag van vandaag in leven is gebleven, terwijl Zuid-Korea in rap tempo een regionale economische en technologische macht is geworden. En China, Noord-Korea's belangrijkste bondgenoot en enige financiële steunpilaar, heeft een steeds succesvoller moderniseringsbeleid gevolgd.

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat het Noord-Koreaanse regime geïsoleerd is en zich terecht zorgen maakt over zijn toekomst. Om te garanderen dat de wrede dictatuur overleeft, is de heersende Arbeiderspartij van Korea, geleid door de clan van Kim, op het idee gekomen kernraketten te ontwikkelen, evenals de systemen om ze te lanceren.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/csEwdKa/nl;