hampton1_SAID KHATIBAFP via Getty Images_gazachildrenfood Said Khatib/AFP via Getty Images

Wat we kunnen doen aan voedselonzekerheid

LONDEN – Op 20 november is het Verenigd Koninkrijk in Londen gastheer van de Global Food Security Summit, waar een nieuwe strategie voor internationale ontwikkeling gelanceerd wordt. Ondanks urgente crises zoals het conflict in Gaza, moeten we ons blijven richten op andere delen van het mondiale systeem, waar aanhoudende crises van honger, ondervoeding en voedselonzekerheid om een dringende reactie vragen. Geconfronteerd met immens lijden over de hele wereld, hebben we een Britse regering nodig die bereid en in staat is om oplossingen te bieden.

De organisaties die wij leiden – de Children’s Investment Fund Foundation (CIFF) en het International Rescue Committee (IRC) – zetten zich resoluut in voor de bescherming van kwetsbare kinderen en gezinnen, waar ze zich ook bevinden. In Gaza heeft het IRC gedetailleerde voorstellen gedaan voor een humanitair staakt-het-vuren om de levens van Palestijnse burgers te redden en de dringende toegang tot voedsel te verbeteren, terwijl de CIFF het voortouw neemt in zaken als kinderverwaarlozing. We hebben allemaal een duidelijk belang bij het succes van de top (die de CIFF heeft helpen organiseren) en de nieuwe strategie van de regering voor internationale ontwikkeling.

De wereldwijde hongercrisis is kritiek geworden. Zo’n 345 miljoen mensen kampen dit jaar met acute voedselonzekerheid – ruim het dubbele van het aantal in 2020 - en 45 miljoen kinderen onder de vijf jaar lijden aan acute ondervoeding. Tot twee miljoen van deze kinderen sterven elk jaar, en klimaatverandering en gewelddadige conflicten maken het probleem nog erger.

https://prosyn.org/55bxtknnl