Een groene nieuwe Industriële Revolutie

WENEN – De productiesector presenteert de maatschappij met een dilemma. Een gezonde productiesector helpt een economie te groeien en verhoogt zo de levensstandaard; dit is in het bijzonder een belangrijk doel voor ontwikkelingslanden. Maar terwijl fabrieken proberen tegemoet te komen aan een steeds grotere consumentenvraag putten ze de natuurlijke hulpbronnen van de wereld uit en vervuilen het milieu. Voor sommigen heeft de wereld nu te maken met een duidelijke keuze tussen een groeiende welvaart en een schoner, duurzamer milieu. Maar in feite kunnen beleidsmakers met nieuwe technologieën en een frisse blik een duurzame balans bereiken tussen deze strijdende belangen.

In ontwikkelde landen zien consumenten steeds meer in dat, terwijl hun materiele toestand misschien wel beter dan ooit is, hun kwaliteit van leven eronder lijdt als de natuur wordt beschadigd. In armere landen worden zulke zorgen afgedaan als luxe voor de  rijke wereld. Industriële expansie is de beste manier om armoede uit te roeien en gaat zeker boven milieuoverwegingen.

Geen enkele regering, rijk of arm, kan het imperatief negeren om economische groei aan te moedigen. De productiesector creëert banen, maakt betaalbare producten voor consumenten met geld, brengt belastinginkomsten op die van levensbelang zijn om sociale doelen te ondersteunen en levert buitenlandse valuta op in de vorm van exportinkomsten. Om kort te gaan, een goed geleide productiesector verspreidt welvaart door de hele maatschappij.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/YUbOtTH/nl;