boskin63_ColinAndersonProductionsGettyImages_securitycomputers Colin Anderson Productions/Getty Images

Hoe moeten we Big Tech gaan reguleren?

STANFORD – Twee jaar geleden leek het mij duidelijk dat een combinatie van factoren zou leiden tot een sterkere oproep tot regulering van technologiebedrijven, met name van de Big Tech-giganten Amazon, Apple, Facebook en Google. Als het eenmaal zo ver is, betoogde ik destijds, zou deze regulering een verstandig evenwicht tot stand moeten zien te brengen tussen het tegengaan van de meest schadelijke gevolgen van de technologie en het toestaan dat technologiebedrijven de levens van mensen blijven verbeteren.

Nu is die dag aangebroken en zal het tot stand brengen van een dergelijk evenwicht moeilijk zijn. Nadat ze deze bedrijven jarenlang welwillend hebben genegeerd, komen democratische regeringen nu met een duizelingwekkende reeks beleidsmaatregelen om hen te reguleren. Het risico bestaat dat deze golf maatregelen overdreven zal zijn en meer schade zal toebrengen dan goed zal doen, niet in de laatste plaats door onbedoeld de innovatie en concurrentie te smoren.

Er zijn minstens vier afzonderlijke beleidskwesties op het gebied van het toezicht die moeten worden aangepakt: privacy, marktmacht, de vrijheid van meningsuiting en censuur (inclusief ongepaste inhoud), en nationale veiligheid en rechtshandhaving. Het beleid voor de technologiesector moet daarom nauwkeurig worden afgestemd en zorgvuldig worden ontworpen om het risico van contraproductieve gevolgen te minimaliseren.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/8KJs061nl