smoking in china Jiwei Han/ZumaPress

Rookvrij China

BEIJING – Over een paar weken zal Beijing een rookverbod afkondigen in alle openbare binnenruimten, zoals restaurants en kantoren. Daarnaast zullen tabaksreclames in de buitenruimte, in het openbaar vervoer en in de meeste media verboden worden. Als het initiatief, waarover vorig jaar in de gemeenteraad overeenstemming werd bereikt, succesvol is, kan China in het hele land een soortgelijk verbod invoeren.

Een aanzienlijke afname van het roken zou ongetwijfeld enorme gezondheidsvoordelen voor China opleveren. Maar is het ook haalbaar?

Met naar schatting 300 miljoen rokers vertegenwoordigt China een derde van het wereldtotaal. Het land neemt gemiddeld zo'n 2700 tabaksgerelateerde doden per dag voor zijn rekening. De kosten van de behandeling van met roken samenhangende ziekten zijn aanzienlijk, om maar te zwijgen van het ermee gepaard gaande productiviteitsverlies.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/vki4UMK/nl;