buruma179_ChesnotGetty Images_zemmour Chesnot/Getty Images

Vichy tar hevn: Éric Zemmour

NEW YORK – Den franske journalisten, TV-kjendisen og mulige presidentkandidaten Éric Zemmour gjør stor suksess med sine ekstreme reaksjonære holdninger. Zemmour har gitt uttrykk for at muslimer må velge mellom sin egen religion og Frankrike, at deportasjoner av muslimske immigranter er noe som kan og bør gjøres og at ikke-franske fornavn bør forbys. Han hater «kosmopolitter» og mener liberalisme ødelegger det franske familielivet.

Zemmour har blitt dømt to ganger for rasediskriminering og for å vekke hat. I 2014 ga han ut boken Le Suicide Français («det franske selvmordet»), som har solgt mer enn en halv million eksemplarer i Frankrike. Meningsmålinger tyder på at han kan få så mye som 16 % av stemmene ved presidentvalget neste år.

Zemmours måte å tenke på tilhører en tradisjon som strekker seg helt tilbake til den franske revolusjon i 1789. Katolske konservative og intellektuelle på høyresiden som hatet den sekulære republikken som kom i kjølvannet av revolusjonen, har lenge rettet sitt raseri mot liberalere, kosmopolitter, innvandrere og andre fiender av deres tanker om et samfunn basert på etnisk renhet, lydighet mot kirken og familieverdier. De var for det meste antisemittiske. Da den jødiske, franske artillerioffiseren Alfred Dreyfus ble anklaget for å ha forrådt landet i en beryktet skandale på 1890-tallet, tok de parti med de som rettet de falske anklagene mot Dreyfus.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/WrvDf5jnb