peralta1_MUNIR UZ ZAMANAFP via Getty Images_farm laborers MUNIR UZ ZAMANAFP via Getty Images

Nieuwe mondiale regels voor een eerlijker voedseltoekomst

GENÈVE – Dit jaar kunnen regeringen ervoor zorgen dat betere internationale regels ons weer op weg helpen naar een eerlijker en duurzamer handelssysteem voor landbouwproducten, zodat recente tegenslagen bij onze inspanningen om honger en ondervoeding aan te pakken overwonnen kunnen worden. De top van de Verenigde Naties over voedselsystemen in september, de VN-klimaatconferentie (COP26) in november en de ministeriële conferentie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), die later die maand van start gaat, bieden beleidsmakers ruimschoots de gelegenheid om resultaten te boeken.

De COVID-19-pandemie, de economische neergang, de klimaatverandering en diverse conflicten hebben allemaal bijgedragen tot een toename van honger en ondervoeding. En het recente rapport van de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering is het laatste in een reeks waarschuwingen die aantonen waarom regeringen onmiddellijk doortastende maatregelen moeten nemen om de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, aan te pakken.

Regeringen moeten zich met name concentreren op het corrigeren en verminderen van de verstoringen die momenteel de voedsel- en landbouwmarkten belasten. Als beleidsmakers de werking van deze markten kunnen verbeteren, zullen kwetsbare producenten en consumenten daar het meest van profiteren.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/NcjLNmtnl