galbraith6_metamorworks_getty images_mmt metamorworks/Getty Images

Hvem er redd for MMT?

AUSTIN – Parlamentarikere som holder tilsyn med sentralbankers virksomhet vet at de som styrer sentralbankene ikke liker å bli utfordret. De vil forsvare sin mystikk til det siste — den magiske auraen som omgir deres uttalelser og som svøper dem inn i en sølete blanding av banalitet og sludder, i en tåke av makt og sentralbanksjargong.

Derfor er det gøy å plage sentralbankfolk. John Maynard Keynes plaget som kjent Montagu Norman, som var britisk sentralbanksjef fra 1920 til 1944. Wright Patman og Henry Reuss, to kongressmedlemmer som ledet bank-komiteen i Representantenes hus på 1970-tallet, gjorde det samme med den amerikanske sentralbanksjefen Arthur Burns. Jeg vet av erfaring at Reuss likte det han gjorde; jeg var hans assistent på det tidspunktet.

I dag forstyrrer de som tar til orde for moderne monetær teori (MMT) ikke bare nattesøvnen til dagens sentralbankfolk, men selv til de som har forlatt sine sentralbankstillinger — og som nå hjemsøker sentralbankens korridorer på samme måte som Lady Macbeth og roper: “Out damn spot!”

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/ntGg5evnb