boskin89_Tom WilliamsCQ-Roll Call, Inc via Getty Images_powell Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images

De Amerikaanse economie op het randje

STANFORD – De meeste grote economieën flirten met een recessie of zitten er bijna in. Terwijl Canada en Zweden zich net van de rand van de afgrond lijken te hebben teruggetrokken, bevindt Duitsland, de grootste economie van Europa, zich al in een technische recessie, na twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei.

In China – de op een na grootste economie ter wereld en een belangrijke bron van wereldwijde groei in de jaren vóór de pandemie – is de opleving na COVID alweer weggeëbd, waardoor de regering een nieuw stimuleringsplan heeft geïntroduceerd. En hoewel de Amerikaanse economie tot nu toe een recessie lijkt te hebben vermeden, verwachten veel voorspellers nog steeds een milde recessie de komende maanden. De index van toonaangevende economische indicatoren van de Conference Board is al veertien maanden aan het dalen.

Hoewel arbeid de grootste kostenpost is voor de meeste bedrijven, is de personeelswerving in Amerika doorgegaan, zelfs ondanks de groeiende bezorgdheid over afnemende orders. Hoe moeten we deze gemengde signalen lezen?

https://prosyn.org/GByy5zXnl