Nieuwe doelstellingen in de ontwikkelingsfinanciering

WASHINGTON, DC – Als de Millennium Development Goals (Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen, MDG's) eind dit jaar verlopen, zal de wereld aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt op het gebied van de armoedebestrijding, de toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen, en andere belangrijke doelstellingen. Om ervoor te zorgen dat de volgende ontwikkelingsagenda, waaraan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) ten grondslag liggen, zelfs nog grotere vooruitgang te zien geven, moeten de wereldleiders het raamwerk van de MDG's verfijnen en optimaliseren – vooral als het op de financiering aankomt.

De MDG's hebben regeringen, multilaterale organisaties en NGO's samengebracht ter ondersteuning van de implementatie van belangrijke programma's en beleidsdoeleinden, waarbij mondiale partnerschappen hebben gepleit voor het beschikbaar komen van toereikende middelen. Om de efficiency zo groot mogelijk te maken, zijn de MDG's op individuele basis nagestreefd en gefinancierd, en niet zozeer als één geheel, waarbij er nieuwe initiatieven zijn genomen als de doelstellingen niet werden gehaald. Maar deze aanpak heeft tot onevenwichtigheden geleid, waardoor activiteiten op het gebied van de mondiale gezondheidszorg en het onderwijs veel meer financiering hebben aangetrokken dan andere initiatieven.

Dit sectorale model moet worden gereëvalueerd voordat de volgende ontwikkelingsagenda wordt gelanceerd, om ervoor te zorgen dat zulke onevenwichtigheden niet blijven bestaan. Het is bijzonder belangrijk om dit te doen, omdat de voorgestelde SDG's proberen de sociale, economische en ecologische dimensies van de duurzame ontwikkeling te incorporeren, waardoor ze meer alomvattend en onderling samenhangender zullen worden dan de MDG's.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/pxeKSPM/nl;