Technology Isacc Lawrence/Stringer

Als de mondialisering digitaal wordt

WASHINGTON, DC – De Amerikaanse kiezers zijn boos. Maar hoewel de nare gevolgen van de mondialisering bovenaan hun lijstje met grieven staan, heeft niemand er iets aan als ingewikkelde economische vraagstukken worden teruggebracht tot slogans op bumperstickers – zoals in deze campagne voor de presidentsverkiezingen tot nu toe is gebeurd.

Het is onbillijk om de zorgen over de mondialisering als ongefundeerd te betitelen. Amerika verdient een eerlijk debat over de gevolgen ervan. Om constructieve oplossingen te leveren, zullen alle partijen echter een paar ongemakkelijke waarheden onder ogen moeten zien – en moeten erkennen dat de mondialisering niet hetzelfde fenomeen is als twintig jaar geleden.

Protectionisten zien niet in hoe de afbrokkelende industriële basis van de Verenigde Staten verenigbaar is met het idee dat de mondialisering de groei aanjaagt. Maar het bewijsmateriaal dat deze gedachte ondersteunt is te substantieel om het te negeren.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/WpcUuny/nl;