Ukraine Women EU Flags_EEAS_Flickr EEAS/Flickr

De Europese reddingsboei van Oekraïne

NEW YORK – De Europese parlementsverkiezingen en de Oekraïense presidentsverkiezingen van vorig weekend hadden scherp met elkaar contrasterende resultaten. De Europese stemmers toonden hun onvrede over de manier waarop de Europese Unie momenteel functioneert, terwijl het volk van Oekraïne zijn verlangen naar toetreding tot de EU demonstreerde. Europese leiders en burgers zouden van deze mogelijkheid gebruik moeten maken om te overwegen wat dat betekent, en hoe hulp aan Oekraïne ook Europa kan helpen.

De EU werd oorspronkelijk bedacht als een steeds nauwere samenwerking van soevereine staten die bereid zijn om voor het algemeen belang geleidelijk een steeds groter aandeel van hun soevereiniteit te verenigen. Het was een gedurfd experiment in het internationale bestuur en het recht, gedoeld op het uitdrijven van nationalisme en het gebruik van geweld.

Helaas veranderde de eurocrisis de EU in iets radicaal anders: een relatie van crediteuren en debiteuren waarin de crediteurenlanden voorwaarden opleggen die hun dominantie in stand houden. Gegeven de lage opkomst voor de Europese parlementsverkiezingen en wanneer je de steun voor de Italiaanse premier Matteo Renzi optelt bij de anti-EU stemmen op links en rechts, kan je beargumenteren dat de meerderheid van de burgers tegen de huidige situatie zijn.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/Brem2FVnl