fayolle2_Vincenzo NuzzoleseSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_climate protest Rome Vincenzo Nuzzolese/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Wat de mensen willen is klimaatleiderschap

LUXEMBURG – Volgens veel populisten is het bewijs nog steeds niet geleverd, en is de opwarming van de aarde een mythe, een verzinsel of een hoax. Maar de meeste burgers onderkennen dat de wetenschappelijke bevindingen in orde zijn, en dat de dreiging van klimaatverandering reëel is. En zoals uit de nieuwe Climate Survey van de Europese Investeringsbank blijkt, eisen de mensen klimaatmaatregelen.

In Europa zegt 75 procent van de burgers dat de klimaatverandering nu al invloed heeft op hun dagelijks leven. In China is dat 94 procent, en zelfs in de Verenigde Staten zegt 72 procent van de respondenten de gevolgen van de klimaatverandering te voelen.

Natuurlijk is de olifant in de kamer de COVID-19-pandemie, die nog steeds een enorme tol eist aan mensenlevens en bestaansmiddelen. Uit de enquête blijkt dat de klimaatverandering voor de Europeanen in 2019 weliswaar de hoogste prioriteit had, maar sindsdien op het derde plan is beland door toedoen van COVID-19, en de werkloosheid en financiële crises die door de pandemie zijn veroorzaakt.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/WlhmFWGnl