roubini145_Drew AngererGetty Images_biden factory Drew Angerer/Getty Images

Hvorfor Biden er bedre enn Trump for den amerikanske økonomien

NEW YORK – Joe Biden har et stort forsprang i meningsmålingene fram mot presidentvalget i november. Samtidig har presidenten et lite forsprang i spørsmålet om hvilken kandidat som vil være best for den amerikanske økonomien. Dette til tross for at Trump har håndtert pandemien på en så dårlig måte at økonomien er enda svakere enn det den ellers ville ha vært.

Takket være Trump står USA for rundt 20 % av alle registrerte koronadødsfall i verden, selv om landet kun huser 4 % av jordas befolkning. Dette er ytterst skammelig, særlig med tanke på USAs avanserte (om enn kostbare) helsesystem.

Antagelsen om at Republikanere er bedre skikket enn Demokrater til å ta hånd om økonomien er en seiglivet myte. I boken Political Cycles and the Macroeconomy fra 1997 viser den anerkjente økonomen Alberto Alesina (som gikk bort tidligere i år) og jeg at den amerikanske økonomien i mange tilfeller har hatt sterkere økonomisk vekst og lavere arbeidsledighet under demokratiske administrasjoner enn med republikanske presidenter. Utviklingen i aksjemarkedet har også i mange tilfeller vært sterkere.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/X5dYnzjnb