delong226_Spencer PlattGetty Images_trump rally Spencer Platt/Getty Images

Wat in het voordeel was van Trump kan Biden straks de winst kosten

BERKELEY – Slechts zeer weinig mensen die bij de verkiezingen van 2020 op de Amerikaanse president Donald Trump hebben gestemd, zijn plutocraten die hebben geprofiteerd van de belastingverlaging die hij en de Republikeinen in het Congres hebben doorgevoerd, of zelfs maar aspirant-plutocraten die hopen hier in de toekomst van te kunnen profiteren. Sommige Trump-stemmers zijn ongetwijfeld zeer gefocust op de installatie van rechtse rechters op federaal niveau. Maar veel van de 74 miljoen kiezers die op Trump stemden, deden dat om heel andere redenen.

De enige reden die de meesten van hen delen, is dat Trump president was in een periode waarin de Amerikaanse economie aanzienlijke loonsverhogingen opleverde voor het doorsnee Amerikaanse huishouden. Vóór de COVID-19 pandemie – en het volslagen falen van de regering-Trump om die in goede banen te leiden – stegen de lonen in de Verenigde Staten sneller dan op enig ander moment sinds het presidentschap van Bill Clinton.

Als de Amerikaanse economie er de komende vier jaar niet in slaagt soortgelijke loonstijgingen te verwezenlijken, zullen die 74 miljoen mensen (en waarschijnlijk nog meer) het verschil opmerken en in 2024 opnieuw op Trump stemmen (als hij dan weer meedoet) of op een andere Trumpiaanse Republikein, zoals Senator Tom Cotton van Arkansas of Senator Josh Hawley van Missouri.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/aiL2XAknl