American voters Bloomberg | getty images

De toestand van de Verenigde Staten

NEW YORK – De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn pas over ruim een half jaar, en het is onmogelijk met zekerheid te zeggen wie zullen worden genomineerd als vertegenwoordigers van de grote partijen, laat staan wie de 45ste bewoner van het Witte Huis zal worden. Maar het is niet te vroeg om de gemoedsstemming te peilen onder de ruim 320 miljoen inwoners van het land, en wat dit zal betekenen voor de man of vrouw die uiteindelijk zal komen bovendrijven in wat voor de meeste mensen in de wereld een eindeloze politieke soap opera moet lijken.

De overheersende gemoedstoestand in de Verenigde Staten vandaag de dag is er één van aanzienlijke bezorgdheid, zo niet regelrechte woede. De Washington Post heeft onlangs een vierdelige artikelenserie gepubliceerd over de publieke verontwaardiging over Wall Street, moslims, handelsverdragen, Washington, schietpartijen door de politie, president Barack Obama, Republikeinen, immigranten, en nog zo wat.

Een van de ergste omschrijvingen die er vandaag de dag van een persoon bestaan is die van “professioneel politicus.” Degenen die van deze situatie profiteren zijn anti-establishment kandidaten die een beleid aanhangen tegen vrije handel en de hervorming van de immigratiewetten, en oproepen tot een radicale herziening van het huidige belasting- en uitgavenbeleid. De details van wat zij bepleiten kunnen verschillen, maar hun platforms worden gekenmerkt door een radicale afwijking van de status quo.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/PZIVQTV/nl;